FAQ

Warmteshop Lommel

Bespaar tot 70% met infrarood verwarming? Veelgestelde vragen bij Warmteshop Lommel

Volgens een studie van de Technische Universiteit van Kaiserslautern kunnen infraroodpanelen een besparingspotentieel van maar liefst 70% bieden. Deze indrukwekkende statistieken worden eveneens bevestigd door feedback van onze tevreden klanten. Echter, het is essentieel om dergelijke claims met een zekere mate van voorzichtigheid te benaderen, aangezien significante besparingen in sommige gevallen het warmtecomfort kunnen beïnvloeden.

De aangehaalde besparingen zijn te danken aan een mix van diverse factoren. Een sleutelfactor is de effectiviteit waarmee deze panelen het warmtegevoel in ons lichaam kunnen veranderen. Ook het specifieke infraroodspectrum en het verminderde warmteverlies, vooral in ruimtes met minder dan optimale isolatie, dragen hieraan bij.

Een realistische benadering suggereert een energiebesparing van ongeveer 30% zonder concessies te doen aan comfort. Een extra voordeel van infraroodpanelen is de mogelijkheid om de kamertemperatuur met 2 graden te verlagen zonder comfortverlies, wat de energie-efficiëntie van de infraroodverwarming van Warmteshop Lommel verhoogt.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Hoe werken infraroodpanelen?

Installeer, steek de stekker in het stopcontact, en ervaar de warmte! Hoewel infraroodpanelen elektrisch zijn, functioneren ze niet als traditionele kachels. Ze simuleren de grootste natuurlijke warmtebron op aarde: de zon. Ze verwarmen niet direct de lucht, maar focussen zich rechtstreeks op mensen en objecten in de ruimte.

Naast directe warmtestraling geven deze panelen ook indirecte warmte af die wordt gereflecteerd door objecten in de kamer. Dit zorgt voor een alomvattend en evenwichtig warmtegevoel, waardoor je vanuit elke hoek van de kamer warmte ervaart.

Een bijkomend pluspunt is dat de panelen vocht uit de muren kunnen onttrekken zonder de luchtkwaliteit te beïnvloeden, wat resulteert in een aangenamer ademhalingsklimaat. De infraroodverwarming van Warmteshop Lommel vormt daarmee een ideale oplossing voor diverse settings.

Kan ik met een infrarood panelen een volledige woning verwarmen?

Zeker, met een infrarood verwarming kun je een volledige woning verwarmen. Ons infrarood paneel kan dienen als een totaaloplossing voor verwarming in zowel appartementen als huizen, ongeacht of het om nieuwbouw of een bestaande bouw gaat. Een essentiële stap hierbij is een accurate vaststelling en berekening van de warmtebehoefte voor jouw woning, en wij voeren deze graag voor je uit. De begininvestering voor een infrarood verwarming ligt laag vergeleken met andere verwarmingssystemen (ongeveer de helft), en er zijn geen onderhouds- of bijkomende kosten.

De installatie van een infrarood verwarming is eenvoudig, snel, en netjes aangezien er geen nood is voor het aanleggen van leidingen en dergelijke. Het is zeker de moeite waard om wat meer informatie te verzamelen over de ideale verwarming voor jouw woning.

Waarom hebben de infraroodpanelen van Warmteshop Lommel een iets hogere prijs?

Elk infrarood paneel dat wij verkopen is met zorg en vakmanschap geproduceerd in Duitsland. We selecteren zorgvuldig de beste materialen, speciaal ontworpen voor onze infraroodverwarmingsoplossingen.

Elk product doorloopt een rigoureuze kwaliteitscontrole alvorens het ons magazijn verlaat. We streven niet naar de goedkoopste oplossing, maar naar de hoogste kwaliteit. Daarom bieden wij vol vertrouwen een volledige 5-jarige garantie op onze Welltherm infraroodpanelen.

Hoewel sommige concurrenten garanties bieden van 10 tot 15 jaar, blijkt vaak dat de garantie op de elektronische onderdelen, die meestal als eerste slijten, slechts 2 jaar bedraagt. Bij Warmteshop Lommel geniet je niet alleen van deskundig en op maat gemaakt advies, maar ook van een toegewijde klantenservice.

Wij zetten ons volledig in, zelfs na je aankoop. Ons doel is dat elke klant tevreden is en kan genieten van aangename warmte, terwijl tegelijkertijd wordt bespaard op de energiekosten.

Bij het kiezen van een verwarmingssysteem moet je niet alleen naar de aanschafkosten kijken, maar ook naar onderhoud, service en energieverbruik. De infraroodpanelen van Warmteshop Lommel zijn uiterst efficiënt en de investering betaalt zich terug op de langere termijn. Jouw tevredenheid is onze prioriteit en we waarderen elke positieve terugkoppeling.

Welke extra kosten zijn er verbonden aan infraroodverwarming?

Verschillende verwarmingssystemen kunnen gepaard gaan met onverwachte kosten, zowel tijdens de initiële installatie als gedurende het onderhoud. Met de infraroodverwarming van Warmteshop Lommel hoef je je hier geen zorgen over te maken.

De infraroodoplossing van Warmteshop Lommel staat synoniem voor kostenefficiëntie. Voor een ruimte van 20m² met een verwarmingsbehoefte van 66,5 kWh/m²/jaar, is een infraroodpaneel van 1250 watt voldoende. Uiteraard spelen variabelen zoals de isolatiewaarde van de woning en persoonlijke stookgewoonten hierin een rol.

Het adequaat instellen van de thermostaat kan tot verdere kostenbesparing leiden. De gegenereerde warmte zorgt direct voor een comfortabele ruimtetemperatuur zonder grote temperatuurverschillen, waardoor er geen warmteophoping onder het plafond ontstaat.

Het is ideaal om een infraroodpaneel van Warmteshop Lommel te combineren met zonnepanelen, waardoor je jouw afhankelijkheid van fluctuerende stroomtarieven vermindert. We adviseren klanten ook om te investeren in kwalitatieve isolatie en zonne-energie.

Onze prijslijsten bieden een overzicht van recente projecten, waardoor je een helder beeld krijgt van de kosten, benodigde materialen en energievereisten.

Wat is het verschil tussen een infrarood straler en een infrarood paneel bij Warmteshop Lommel?

(infrarood A) en valt gedeeltelijk binnen het zichtbare lichtspectrum. De infraroodpanelen van Warmteshop Lommel worden daarentegen ‘dark emitters’ genoemd.

Ze stralen lange golf infraroodstralen (infrarood C) uit die de huid binnendringen. Deze panelen zorgen voor een prettige verwarming van zowel personen als de ruimte.

Ze zijn uitermate geschikt voor het verwarmen van interieurs en dragen bij aan een gezellige sfeer. Infraroodstralers worden voornamelijk buitenshuis gebruikt, zoals op terrassen, vanwege hun intense warmte en mogelijke risico’s bij direct contact.

Zijn de infrarood panelen van Warmteshop Lommel kindvriendelijk?

Veiligheid is van groot belang bij producten die binnen het bereik van kinderen kunnen komen. De infraroodpanelen van Welltherm en Ecaros, verkrijgbaar bij Warmteshop Lommel, zijn ontworpen om aan de muur te bevestigen, zelfs op plekken waar kinderen bij kunnen, en voldoen daarom aan strikte veiligheidsnormen.

Het grootste risico bij verwarmingselementen is verbranding. De panelen van Welltherm en Ecaros zijn TÜV-gecertificeerd en hebben een maximale oppervlaktetemperatuur van 115°C, wat het risico op verbranding minimaliseert.

Verder zijn de randen van deze panelen afgerond en glad afgewerkt, zodat er geen risico is op snijwonden door scherpe randen.

De infrarood panelen van Welltherm en Ecaros bevatten geen schadelijke stoffen zoals bepaalde plastics of elektromagnetische emissies. Ze dragen bij aan een gezonde leefomgeving, wat ten goede komt aan het welzijn van jouw gezin.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte