Infrarood verwarming woonkamer

Warmteshop Lommel

Koop Infrarood verwarming woonkamer bij Warmteshop Lommel

Tegenwoordig is infrarood verwarming de perfecte optie om je leefruimte behaaglijk te verwarmen met infrarode golven. De kern hiervan is het rechtstreeks verwarmen van voorwerpen, zonder eerst de lucht te verwarmen, waardoor je snel een comfortabele warmte ervaart in je huis.

In plaats van traditionele elektrische kachels die zich concentreren op het verwarmen van de lucht, focussen infraroodpanelen op het rechtstreeks verwarmen van mensen en objecten in de kamer. Dit leidt tot een evenwichtige en consistente warmteverdeling, wat het leefcomfort verhoogt en energie bespaart.

De infrarood panelen van Warmteshop Lommel zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan stijlen en varianten. Sommige zijn specifiek ontworpen om mensen te verwarmen, terwijl andere zich richten op objecten of de hele ruimte. Ze zijn er in diverse afmetingen, geschikt voor zowel compacte als ruime vertrekken.

Het is belangrijk om de kenmerken van de kamer en de gewenste warmte-intensiteit in overweging te nemen om het perfecte paneel te kiezen. Kies voor een paneel van topkwaliteit voor de beste resultaten. Kom langs in Lommel voor deskundig advies over infraroodverwarming voor jouw thuis.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Infrarood Verwarming: De Vooruitstrevende Keuze voor Nieuwbouw in Lommel en Omstreken

Infrarood verwarming is een uitmuntende optie voor nieuwe residentiële en zakelijke projecten in Lommel en de nabije omgeving. Of het nu gaat om een vrijstaande woning of een appartementsgebouw, het integreren van infraroodverwarming in een nieuwbouwproject symboliseert een blik op de toekomst en een kans op kostenbesparing.

Een geslaagd nieuwbouwconcept houdt in dat er sprake is van een weloverwogen ontwerp. Factoren zoals de oriëntatie ten opzichte van de zon zijn belangrijk om optimaal te profiteren van natuurlijke lichtinval. Andere elementen, zoals isolatie-efficiëntie en het benutten van zonne-energie, zijn cruciaal om de verwarmingskosten te drukken.

Naast het focussen op milieuvriendelijke bouwtechnieken, is het ook essentieel om te kiezen voor energie-efficiënte apparatuur, zoals elektrische boilers en uiteraard infrarood verwarming. Warmteshop Lommel ziet infraroodverwarming als een ideale oplossing voor nieuwbouw. Dankzij de hoogwaardige isolatie van moderne gebouwen, is er slechts een minimale energie-input nodig om een comfortabel binnenklimaat te creëren.

Kostenvergelijking Warmtepomp, Infrarood Verwarming en Gaskachel bij Warmteshop Lommel

Bij het plannen van een nieuwe woning in Lommel komt de vraag op welk type verwarming de juiste keuze is. Met de groeiende nadruk op duurzaamheid en energiebesparing neigen velen naar gasloze alternatieven. Hier volgt een vergelijking van de kosten tussen een warmtepomp, infraroodverwarming en een gaskachel.

Opteren voor een warmtepomp of gasverwarming impliceert vaak ook een aparte stookruimte, plus de installatie van buizen en radiatoren. De kosten voor een stookruimte worden geschat op ongeveer 15.000 euro, met een additionele 3.000 euro voor buizen en radiatoren. Hou ook rekening met bijkomende installatie- en onderhoudskosten.

De jaarlijkse onderhoudskosten voor een gaskachel bedragen ongeveer 180 euro, aangevuld met 70 euro voor het onderhoud van de schoorsteen en 40 euro aan stroomkosten voor de pomp. Voor een warmtepomp zijn de jaarlijkse onderhoudskosten ongeveer 150 euro en de stroomkosten circa 40 euro.

Wat het infrarood verwarmingssysteem van Warmteshop Lommel zo speciaal maakt, zijn de ontbrekende periodieke onderhoudskosten. Er zijn geen buizen of schoorsteenonderhoud vereist, en de efficiëntie ervan zorgt op de lange termijn voor aanzienlijke besparingen, vooral in nieuwe woningen.

Gasvrij Wonen in Lommel en Omstreken

Heb je plannen voor een nieuwe woning in de regio Lommel en ambieer je een leven volledig vrij van gas? Dit is haalbaar in energie-efficiënte, nul-op-de-meter of passieve huizen. Daarvoor dien je weloverwogen keuzes te maken op het gebied van verwarming, warm water en koken.

Wat betreft koken, kan een elektrische inductiekookplaat een uitstekende optie zijn. Voor een duurzaam verwarmingssysteem is de infraroodverwarming van Warmteshop Lommel een overweging waard. Hoewel het geen warm water levert zoals een CV-ketel, kan een eco-boiler een geschikt alternatief bieden.

Een kwalitatieve elektrische boiler verwarmt water wekelijks tot 70°C om de groei van legionellabacteriën te voorkomen. Met een eco-boiler kun je bovendien tot wel 40% besparen op je energierekening.

Een aantrekkelijke combinatie zou kunnen zijn om de infrarood verwarming te koppelen aan een lucht-waterwarmtepomp voor vloerverwarming. Deze pomp haalt energie uit de buitenlucht voor zowel verwarming als warmwatervoorziening. Door het integreren van zonnepanelen kun je de maandelijkse elektriciteitskosten nog verder drukken.

Door de integratie van deze moderne, energie-efficiënte technologieën, draag je bij aan een groenere toekomst en geniet je van een comfortabel, gasvrij huis. Voor meer advies over gasvrij wonen en de bijbehorende installaties, nodigt Warmteshop Lommel je uit voor een bezoek aan onze showroom waar ons deskundig team klaarstaat om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden naar een duurzame, comfortabele woonoplossing.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte